Øko citroner og grapefrugter

Viser alle 6 resultater

Økologiske grapefrugter og citroner er en forfriskende frugt med et usædvanligt højt indhold af C-vitamin. De antioxidantforbindelser, der er indeholdt i grapefrugt, giver flere fordele.

Grapefrugtsorter

De klassiske sorter af grapefrugter er defineret ved deres farve. Nemlig hvid, pink og rød. Hver enkelt har en karakteristisk smag, men generelt kan man sige, at jo mere rødlig dens saft er, desto mere antioxidanter indeholder den normalt.

Citronsorter

Selv om der findes mange sorter, er de mest dyrkede i dag Fino- og Verna-citroner.
Fino-sorten er kendetegnet ved at give hele sin høst om efteråret og vinteren, mens Verna-sorten giver frugt hele året, selv om den koncentrerer sin produktion om foråret.

Næringsværdier af grapefrugt og citron

Citroner og grapefrugter indeholder ud over det klassiske C-vitamin også forskellige typer flavonoider. Disse antioxidantforbindelser neutraliserer frie radikaler i kroppen.

De indeholder hovedsagelig naringin, men også hesperetin i små mængder. Den hvide del af citrusskallen indeholder de fleste flavonoider.

Optagelsen og anvendelsen af naringin og hesperetin i menneskekroppen varierer fra person til person. Under alle omstændigheder giver et glas grapefrugtjuice en høj koncentration af flavonoider i blodet. Derfor kan et regelmæssigt forbrug af denne citrusjuice have gavnlige sundhedsmæssige virkninger.

De vigtigste næringsstoffer i økologisk grapefrugt er:

  • Flavonoider
  • Narangin
  • Limonoider
  • Carotenoider
  • Opløselige fibre
  • Forbruges frisk eller i juice

En grapefrugt eller en citron, der indtages frisk, uanset farve eller sort, indeholder omtrent samme mængde C-vitamin som saften. Begge former er fremragende kilder til dette vitamin.

Den er måske den mest udbredte i juice til morgenmad, selv om den også er lækker frisk med lidt salt eller sukker og også i salater.