Tropisk frugt

Viser alle 5 resultater

Avocado, mango, flødeæbler og papaya er tropiske frugter, men de dyrkes allerede i Spanien. På samme måde har andre eksotiske frugter som granatæbler, kaki og bananer været dyrket i meget længere tid.

Hvis vi skulle tænke på disse produkters oprindelse, ville vi helt sikkert placere dem tusindvis af kilometer væk, i en region i Sydamerika eller måske i Afrika eller Asien.
Men hvad nu, hvis vi siger, at der også dyrkes tropiske frugter i Europa? Ja, og det er ikke, fordi den produceres i Europa, men fordi den dyrkes i Spanien.

Hvordan kan man dyrke tropiske frugter i Spanien?

Strengt taget kan vi ikke tale om tropiske frugter, og de kan heller ikke produceres overalt i Spanien, da der skal være meget specifikke klimatiske forhold for at frugterne kan modnes.

Men der er et område på halvøen, der har de karakteristiske egenskaber til at tilbyde et klima, der minder meget om det, der findes i subtropiske områder, nemlig området Valencia og Andalusien.

Hvorfor købe subtropiske frugter fra Sydspanien?

Det er dejligt at kunne nyde subtropiske frugter fra Europa, men det har også følgende fordele

  • Produktet dyrkes i et område, der ligger tættere på den endelige forbruger, og frugten kan høstes på det optimale modningstidspunkt. Køberen får et produkt, der er klar til at blive spist på det bedste tidspunkt, med et appetitligt udseende, en appetitlig konsistens og farve og naturligvis med al sin smag.
  • Det er et nærhedsprodukt, hvilket betyder, at dets transport reducerer CO2-emissionerne til miljøet betydeligt, da afstanden er kortere sammenlignet med produkter af anden oprindelse, og desuden er transporttiden også kortere.
  • De opfylder alle kvalitetsstandarder og indeholder ikke pesticidrester, der ikke er tilladt i EU, hvilket ikke er tilfældet med import fra lande uden for EU.
  • Og det er naturligvis et europæisk produkt, som giver arbejde til familierne i de europæiske regioner, hvor det dyrkes.