citronsæson

Citron sæson

Citronsæsonen i Spanien strækker sig næsten over hele året på grund af de forskellige sorter, der findes.

Citrontræet har ikke en bestemt blomstringsperiode, men kan sige, at hvis vejrforholdene er gunstige, blomstrer det hele året, og derfor er frugtens modning forskudt på samme måde. Det skal dog understreges, at i middelhavsklimaet er det i efteråret, vinteren og foråret, at den største produktion finder sted, mens den er mere begrænset om sommeren på grund af det tørre klima og den manglende nedbør på denne tid af året.

Citronsorter

De mest kendte citronsorter er:

  • Fino
  • Betera
  • Verna
  • BEtera

Verna-sorten ligner Fino-sorten meget, både hvad angår træets udseende, blomstring og form. Den adskiller sig fra sidstnævnte ved at have næsten ingen torne og et meget lille antal frø. Bladene kan ikke skelnes fra Fine Lemon-træet, og der er ikke fundet nogen forskelle i blomsterne.

Frugtstørrelse og saftkarakteristika er af høj kvalitet. Mindst 50 % af frugterne er uden kerner, og 20 % indeholder kun 1 eller 2 kerner.

Citrontræet

Citrontræet er lille til stort, åbent og har grene med mange torne, og skuddene er lilla i farven.

Bladene har en spids spids spids og en skælskåret kant. Der er rigeligt med hermafroditte og/eller staminate blomster som følge af mere eller mindre fuldstændig afbrydelse af pistilen. Kronbladene er purpurfarvede på ydersiden.

Æggestokken er tøndeformet, sidder på en fremtrædende skive og ender i en tyk, løvfældende stil.

Frugterne er ovale med en typisk mamelon i den spidse del af frugten. Huden er noget tyk og gul i farven. Frøene er polyembryonale.

Med hensyn til tornethed har Betera-citrontræet i gennemsnit 7 torne på 2,5 millimeter, mens Fino har ca. 60 torne på 8 millimeter pr. 100 knuder.

Det er interessant, at hvis du vil plante et citrontræ i din frugtplantage, bør du vælge en sort, der ikke har mange torne, da denne egenskab vil gøre det lettere at håndtere træerne, beskære og høste dem og gøre dem til en ideel plante til brug i haven.

Temporada del limón
  • Månederne for citronhøsten i Spanien

Summary

Bedste tidspunkt at høste citroner på

Sending
User Review
0 (0 votes)

Notice: Undefined index: mts_social_button_layout in /homepages/42/d872700037/htdocs/clickandbuilds/koAppelsiner/wp-content/themes/mts_schema/functions/theme-actions.php on line 461

Leave a Reply