CITRONER – 10KG

555,00kr.

Økologiske citroner er en af de mest efterspurgte økologiske frugter, hvilket skyldes det faktum, at ikke kun saften normalt anvendes, men også skallen bruges ofte for sine aromatiske egenskaber til alle former for bagværk og infusioner.

Da vores økologiske citron ikke er behandlet med syntetiske pesticider, optager den ikke disse giftige stoffer i sin skræl (som også er der, hvor de ophobes mest).

Med disse økologiske citrusfrugter er du også garanteret en høj koncentration af aromaer, da de ikke bruger syntetisk gødning, men økologisk gødning, og frugterne vokser lidt efter lidt og opnår højere koncentrationer af næringsstoffer og aromaer ifølge undersøgelser fra Universitat Politécnica de Valencia.

Nyd denne citrusfrugt, der kan holde sig i spisekammeret derhjemme uden at blive koldt i mere end en måned.

 

 

Vil du prøve mere øko-frugt?

Nu kan du tilføje 5 kg frugt. Vælg den, du bedst kan lide

None Øko citroner 5 KG +270,00kr. Øko juice appelsiner 5 KG +163,00kr. Øko mandarin 5 KG +230,00kr. Øko store appelsiner 5 KG +170,00kr. Øko kiwi 5 KG +325,00kr.

Beskrivelse

Egenskaber af citron

Citron er en af de mest udbredte citrusfrugter på verdensplan. Botanisk set tilhører denne citrusfrugt familien Rutaceae i slægten Citrus (som også omfatter appelsin, grapefrugt, mandarin og klementiner). Dens videnskabelige navn: Citrus limon.

På trods af sin størrelse indeholder den flere sundhedsfremmende næringsstoffer end andre større citrusfrugter i sin familie, såsom appelsiner og grapefrugter

Hvor citroner kommer fra

Citroner menes at have oprindelse i foden af Himalaya-bjergene i det nordøstlige Indien, hvorfra de spredtes til Mellemøsten, Europa, Afrika og endda til Amerika. Limefrugter er mindre og mindre syrlige end citroner.

Citrontræets frugter tilhører citrusgruppen kaldet “hesperidium” (hesperidium er den videnskabelige betegnelse for frugtens struktur i citrusgruppen). Oprindeligt troede man, at frugten var et bær med en hård, læderagtig skorpe.

Citronens skræl indeholder mange kirtler, som gemmer på meget aromatiske æteriske olier.  Det indre frugtkød består af segmenter, kaldet frugtblade, der består af mange blærer fyldt med den saft, som vi alle kender. Modne citroner bliver gule efter grønne, måler mellem 5 og 8 cm i diameter og vejer mellem 50 og 80 gram.

Valg af en god citron

Vælg store, fyldige, faste frugter, der har en betydelig vægt i forhold til deres størrelse. Vælg lysegule frugter, der afgiver en frisk citrusaroma, som du kan mærke, når du forsigtigt stryger fingeren over dem.

Undgå mørkegrønne, da de er umodne og ikke er lige så saftige, men de lysegrønne kan være lige så gode som de mere gule.

Sundhedsfordele ved citron

Citroner er fyldt med mange sundhedsfremmende næringsstoffer. Frugten er kaloriefattig og indeholder kun 29 kalorier pr. 100 g, hvilket er en af de laveste for citrusfrugterne.

De indeholder intet mættet fedt eller kolesterol. De er dog en fremragende kilde til kostfibre. Citroners sure smag skyldes citronsyre. Det udgør op til 8 % af saften. Citronsyre er et naturligt konserveringsmiddel, hjælper med fordøjelsen og hjælper med at opløse nyresten.

Citroner er ligesom andre citrusfrugter en fremragende kilde til C-vitamin (askorbinsyre); det giver ca. 88 % af det anbefalede daglige indtag. Ascorbinsyre er en kraftig vandopløselig naturlig antioxidant. Dette vitamin er nyttigt til at forebygge skørbug. Desuden hjælper indtagelse af fødevarer med et højt indhold af C-vitamin kroppen med at udvikle modstandsdygtighed over for smitsomme agenser og med at fjerne skadelige, proinflammatoriske frie radikaler fra blodet.

Citroner indeholder ligesom appelsiner en række forskellige fytokemikalier. Speretin, naringin og naringenin er flavonoidglykosider, der almindeligvis findes i citrusfrugter. Naringenin har en bioaktiv virkning på menneskers sundhed som en antioxidant, fri radikalfanger, antiinflammatorisk og immunsystem-modulator. Det er også blevet vist, at det reducerer oxidative DNA-skader i in vitro-undersøgelser af celler.

Desuden indeholder de også værdifuldt A-vitamin, flavonoiderne ß-caroten, ß-kryptoxanthin, zeaxanthin og lutein. Disse forbindelser er kendt for deres antioxidante egenskaber. A-vitamin er også nødvendigt for at bevare sunde slimhinder og hud og er også vigtigt for synet. Indtagelse af naturlige frugter, der er rige på flavonoider, hjælper kroppen med at beskytte mod kræft i lungerne og mundhulen.

Frugt er også en god kilde til B-vitaminer som pantothensyre, pyridoxin og folater.  Desuden giver de en sund mængde mineraler som jern, kobber, kalium og calcium. Kalium er en vigtig bestanddel af celle- og kropsvæsker og hjælper med at kontrollere hjertefrekvens og blodtryk.

Citrusfrugter har længe været værdsat for deres ernæringsmæssige og antioxidante egenskaber. Det er en videnskabelig kendsgerning, at citrusfrugter, især citroner og appelsiner, på grund af deres rigdom på vitaminer og mineraler har mange beviste sundhedsmæssige fordele. Men man er nu begyndt at forstå, at de andre biologisk aktive, ikke-nutritive forbindelser, der findes i citrusfrugter, såsom fytokemiske antioxidanter og opløselige antioxidanter samt uopløselige kostfibre, er nyttige til at reducere risikoen for kræft, mange kroniske sygdomme som gigt, fedme og hjertesygdomme.

 

Økologiske citroner

Resumen

Økologisk citron, egenskaber

Sending
User Review
3 (1 vote)

Yderligere information

Vægt10 kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *