ØKO GRANATÆBLER 10KG

540,00DKK

10 kg økologiske granatæbler, en velsmagende frugt med mange kvaliteter. Certificeret økologisk dyrkning.

Dyrket i Valencia, Spanien

 

 

 

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

Økologiske granatæbler, en velsmagende frugt med mange kvaliteter. Certificeret økologisk dyrkning.

Granatæble: en fremragende antioxidant

Selv om granatæblets søde kerner indeholder et højt indhold af antioxidanter, indeholder saften betydeligt mere, for når frugten presses hel, giver antioxidanterne i de hvide membraner, der omgiver kernerne, også en høj dosis af dem.

Granatæble topper listen over antioxidanter blandt ca. 40 frugter (herunder jordbær, hindbær, blåbær og solbær). De vigtigste er flavonoider (især anthocyaniner), tanniner og ellaginsyre. Anthocyaniner er mest udbredt i Wonderfull granatæbler, som er kendetegnet ved deres røde farve. Tanninerne i membranerne giver en bitter smag, men de er spiselige, og det er her, at tanninerne er koncentreret i større omfang.

I skrællen finder vi også punicalaginer, som har en meget kraftig antioxidantkraft, og faktisk fremstilles granatæbleekstrakter og -saft generelt med skrællen på grund af dens høje indhold.

Den antioxidative aktivitet af granatæble og granatæblejuice menes at være større end den af grøn te og rødvin. Det menes også, at dens beskyttende virkning er stærkere end den beskyttende virkning af andre drikkevarer, der er rige på phenolforbindelser, såsom tranebær- og druesaft eller rødvin.

Vigtigste vitaminer og mineraler

  • Vitamin B5 (pantothensyre)
  • Vitamin B6 (pyridoxin)
  • C-vitamin
  • Kobber

Hvordan spiser man et granatæble?

Du kan vælge mellem at spise den frisk eller drikke den i juice.

Hvis du vil spise den frisk, er det bedst at skære den i 4 stykker med en kniv og skære kernerne ud på en tallerken med en ske. Valencia- og mollar-sorterne er ret søde, mens de røde eller wonderfull-sorter er mere syrlige. Hvis du er til sødt, ved du, hvad du skal gøre, selv om de røde med lidt honning også er gode.

En anden mulighed er at lægge kvartalerne i en skål med vand og skrabe dem forsigtigt for at frigøre alle kernerne. Frøene vil synke til bunden af vandet, og det eneste du skal gøre er at fjerne de stykker af den hvide hinde, der flyder tilbage.

Hvis juice er din ting, er det bedst at have en god saftpresser, for jo friskere juice, jo bedre, og mange af de emballerede juicer er faktisk blandinger eller tilsat sirup, så hvis du køber den pakket, skal du kigge nøje på de små bogstaver.

 

 

Økologisk granatæble
granadas online

Product Name: ØKO GRANATÆBLER 10KG

Product Description: Certificeret økologisk dyrket granatæble

Brand: økoappelsiner

Availability: InStock

Sending
User Review
4 (7 votes)

Yderligere information

Vægt 10 kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.