ØKO GRAPEFRUGT 10KG

520,00DKK

Økologisk grapefrugt er en forfriskende og lækker frugt, der er rig på fytonæringsstoffer som lycopen, A-vitamin og carotener. Frugten er også kendt som “paradisets frugt” på grund af dens unikke sundheds- og sygdomsforebyggende egenskaber.

Når de er hjemme, skal de opbevares ved stuetemperatur i et par dage, da vi serverer dem friskplukkede. De kan holde sig i 3 uger uden for køleskabet, men vores råd er at opbevare de fleste af dem uden for køleskabet og nogle i køleskabet, som du kan bruge, når du løber tør for dem, der er ved stuetemperatur. Det er dog ikke tilrådeligt at opbevare dem ved en temperatur under 8 grader Celsius, men opbevar dem om muligt i grøntsagsskuffen.

 

 

Vil du prøve mere øko-frugt?

Beskrivelse

Hvordan man spiser grapefrugt

For at spise økologiske grapefrugter er det ikke nødvendigt at vaske deres hud, da de ikke har nogen pesticidrester, men hvis der er nogen form for jord, er det en god idé at skylle dem i koldt vand.

De kan spises som appelsiner. Skær frugten vandret i to halvdele, og fjern stykkerne med en ske eller i hånden. Nyd frisk grapefrugt drysset med lidt sukker, grillet med fjerkræ eller fisk, blandet i salater eller brugt som pynt.

Økologisk grapefrugtjuice

Økologisk grapefrugtjuice er en anden af de mest almindelige måder at indtage denne dyrebare citrusfrugt på. Den er grundlaget for den berømte grapefrugtdiæt, og dens tilberedning er enkel og effektiv. Hvis du kan lide bitter og sur morgenmad, er dette en god mulighed for at få en sund morgenmad, som også vil hjælpe dig med at tabe et par ekstra kilo.

Grapefrugt egenskaber

Grapefrugten har et meget lavt kalorieindhold, idet den kun indeholder 42 kalorier pr. 100 g. Den er dog rig på pektin, kostfibre og uopløselige fibre, som fungerer som et naturligt afføringsmiddel. Kostfibre hjælper med at beskytte tyktarmens slimhinde ved at nedsætte den tid, hvor den er udsat for giftige stoffer.

Pektin har også vist sig at kunne reducere kolesterolniveauet i blodet ved at mindske reabsorptionen af kolesterol i tyktarmen.

Denne økologiske frugt indeholder et passende indhold af A-vitamin og antioxidante flavonoider som naringenin og naringin. Desuden er det en moderat kilde til lycopen, caroten, xanthin og lutein. Undersøgelser tyder på, at disse forbindelser har antioxidante egenskaber og er vigtige for synet. Grapefrugtens samlede antioxidantstyrke målt i form af ORAC-kapacitet (oxygen radical absorbance capacity) er 1 548 µmol TE/100 g.

Desuden holder A-vitamin også slimhinderne og huden sunde. Indtagelse af naturlige frugter, der er rige på A-vitamin og flavonoider, hjælper ifølge adskillige undersøgelser med at beskytte mod kræft i lunge og mundhule.

Det er en fremragende kilde til antioxidant C-vitamin; det giver ca. 52 % af den anbefalede daglige mængde fra en enkelt frugt. C-vitamin er en kraftig naturlig antioxidant og hjælper kroppen med at udvikle modstandsdygtighed over for smitsomme agenser og med at fjerne skadelige frie radikaler. Desuden er det nødvendigt for at opretholde et sundt bindevæv og hjælper med tidlig sårheling. Det letter også optagelsen af jern.

100 g frisk frugt indeholder ca. 135 mg kaliumelektrolyt. Kalium er en vigtig bestanddel af celle- og kropsvæsker, der hjælper med at regulere hjerte- og blodtryk og modvirker virkningerne af natrium.

Rød grapefrugt

Den røde variant af grapefrugt er særlig rig på stærke flavonoider og antioxidanter. Undersøgelser viser, at lycopen beskytter huden mod farlige UV-stråler og giver beskyttelse mod prostatakræft.

Den indeholder også moderate mængder af vitaminerne folat, riboflavin, pyridoxin og thiamin fra B-komplekset samt værdifulde mineraler som jern, calcium, kobber og fosfor.

 

 

 

 

ØKOLOGISK GRAPEFRUGT

Summary

Økologiske grapefrugter fordele, kost og direkte køb fra landmanden

Sending
User Review
5 (1 vote)

Yderligere information

Vægt 10 kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.