Avocadosæson i Spanien

Avocado sæson

Avocadoen eller palmen, som er en typisk tropisk frugt, har tilpasset sig meget godt til dyrkning på Middelhavskysten fra Granada over Valencia til Tarragona.

I Spanien høstes avocadoen i øjeblikket fra oktober til midten af juli, så det er den bedste tid til frisk forbrug. Det er kun i august og september, at der ikke høstes.

De sorter, der bærer frugt i månederne tættere på sommeren, er dog klart mindre produktive og i nogle tilfælde med noget ringere organoleptiske kvaliteter.

 

Avocadosorter, der dyrkes i Middelhavsområdet

De forskellige sorter adskiller sig ikke kun fra hinanden på grund af deres skind, men også på grund af kødets kvalitet og endda på grund af frugtens farve, når den når det rette modningstidspunkt.

Bacon: oktober til december

Aguacate BaconSorten Bacon er oval pæreformet og grøn i farven (også når den er moden). Huden er tynd og meget skinnende. De er mellemstore til store og indeholder kød af lav kvalitet. Fuerte-sorten er derimod mere aflang. Den har en ru hud og en grynet konsistens. Smagen minder om valnødder.

 

Zutano: oktober til december

Aguacate Zutano

Zutano avocadoer har en meget tynd skal og en mild smag. Deres konsistens er den mest vandige.

 

 

 

Pinkerton: november til februar

Aguacates Pinkerton

Pinkerton-sorten har derimod en ret tyk skal og en aflang pæreform. Frugtkødet er af god kvalitet og har en størrelse på mellem 250 og 425 gram.

 

 

 

Fuerte: november til marts

Aguacate variedad FuerteDet er en ret udbredt sort, og på næsten alle gårde er der nogle træer af denne sort, da de er vigtige for bestøvningen af de øvrige sorter, da frugtsætningen ville være meget dårlig uden krydsbestøvning.

 

 

 

Hass: januar til maj

Aguacates Hass

Hass avocadoer er sorte eller lilla i farven, når de er modne. De er normalt ret små (højst 400 gr.), og deres kød er af fremragende kvalitet.

 

 

 

Lamb-Hass: april til juni

Aguacates Lamb Hass

En undertype af Hass-avocadoen er Lamb Hass-avocadoen, som har en lidt bredere størrelse end de foregående, og som findes fra foråret og fremefter.

 

 

 

Reed: april til juli

Aguacate variedad red

Reed avocadoer har en rund form og en ret stor størrelse. De har glat hud med nogle granuleringer. Det er den sort, der modner i sommermånederne juli og august.

 

 

 

Selv om de ikke er alt, hvad der findes, er de alt, hvad der findes, da palmen eller avocadoen er kendetegnet ved en stor mutationsevne, og der kommer hele tiden nye sorter frem, og du ved, at hvis du vil spise en god avocado, kan du altid tænke på os 😉


Notice: Undefined index: mts_social_button_layout in /homepages/42/d872700037/htdocs/clickandbuilds/koAppelsiner/wp-content/themes/mts_schema/functions/theme-actions.php on line 461

Leave a Reply