Mandarin sæson

Clementine og mandarin sæson

Mandarin- og klementinsæsonen i Spanien begynder i slutningen af september og varer i øjeblikket indtil slutningen af april og begyndelsen af maj. Det er vigtigt at påpege, at betegnelsen mandarin omfatter tre velafgrænsede sorter eller familier:

 • Satsuma-mandariner: Mindre intens smag og i nogle tilfælde tidligere (anvendes i vid udstrækning til konserves).
 • Clementiner: Det er den sort, vi alle tænker på, sød, uden kerner, saftig og nem at skrælle.
 • Hybridmandariner: Med en skal tættere på frugtkødet høstes de normalt senere, fra marts og frem.

Høsttidspunktet for mandariner og klementiner i Spanien efter sort

 1. September: Fra den 15. september begynder man at høste sæsonbestemte mandariner, både satsumas og klementiner. Af sorter kan vi fremhæve okitsu, clausellina, owari inden for satsumas og clemenpons og clemenrubi. På grund af den tidlige modning har frugten grønne farver på ydersiden, især på den nederste del, selv om den er moden og sød indeni. Hvis de er orange, er det et tegn på, at de er blevet afgrønnet på kølelageret.
 2. Oktober: I denne måned fortsætter man med at høste de ovennævnte sorter, og andre tidlige sorter som f.eks. marisol-klementiner og oronules begynder i denne periode. Uden kunstige behandlinger har de fortsat grønne toner.
 3. Fra november til januar: I begyndelsen af måneden høstes de ovennævnte sorter fortsat, men nu med mere farve. Omkring midten af november kommer clemenules, der uden tvivl er dronningen af clemenrinas både med hensyn til smag og farve, og dens lillesøster, clementina fina, der er mindre i størrelse, men har en intens smag. I januar ankommer sæsonen for den første hybridmandarin, clemenville eller nova.

  cLEMENTNER clemenules

  Clemenules nemme at skrælle og med en fantastisk smag

 4. Fra februar til marts: Februar er sæson for klementin hernandina, der minder meget om clemenules, men med en mindre tynd hud, og hybridmandarinen begynder at vokse med sorter som den førnævnte nova, ortenike med en meget fast hud, der skal skrælles med en kniv i februar måned, og guldklumpen med en meget sød smag, men med en ret uregelmæssig hud, og fortuna, der uden tvivl er den med den bedste smag, selv om dyrkningen af den er blevet stærkt reduceret på grund af problemerne med alternaria (svamp), der giver huden mange pletter.
 5. April: April er den sidste måned i mandarinsæsonen i Valencia. De førnævnte hybridmandariner får selskab af nyere sæsonbestemte sorter som murcott eller forårssolskin.

Mandariner og klementiner i sæson hos Øko Appelsiner

Som du har kunnet se, er der mange forskellige mandarinsorter afhængigt af sæsonen, og på vores marker har vi ikke dem alle, men vi har mandariner fra oktober til april, som giver os mandariner med deres optimale sødme i løbet af sæsonen. På vores marker i Valencia dyrker vi følgende mandariner og klementiner:

 • Okitsu Mandarin
 • Clementiner Clemenules
 • Clemenville
 • Clementiner Hernandina
 • Sene mandariner
Fra begyndelsen af oktober til november. Sød, tidlig sort, nem at skrælle. Ubehandlet på kølelager har skindet spor af grønt.
Sød, uden kerner og med en ekstraordinær smag. Fra midten af november til slutningen af januar.
Fra december til februar. Sød, med strammere hud, men let at skrælle.
Fra januar til februar. Sen klementin, med en god smag og en lidt grovere skal end clemenules, men lige så velsmagende.
Den sidste del af sæsonen fra marts til slutningen af april. Afhængigt af sæsonen også i maj. Glat hud. i slutningen af sæsonen ekstra sød. Sorterne Ortenike og Pumpkin

 

 

Sæson for mandariner og klementiner i Valencia

Summary

Bedste tidspunkt at spise mandariner alt efter sort

 • Okitsu Mandarin Måneder fra oktober til november
 • Clementiner Clemenules fra november til januar
 • Clementiner Hernandina fra januar til februar
 • Clemenville mandarin januar til marts
 • Mandarina Ortenike og Græskar fra marts til maj
Overall
4.2
Sending
User Review
4.33 (3 votes)

Notice: Undefined index: mts_social_button_layout in /homepages/42/d872700037/htdocs/clickandbuilds/koAppelsiner/wp-content/themes/mts_schema/functions/theme-actions.php on line 461

One Response

 1. Alma

Leave a Reply