Forskelle mellem appelsiner til dessert og appelsiner til saft

Hvad er forskellen på de forskellige typer appelsiner?

Hvis du kan lide citrusfrugter, er du sikkert stødt på den typiske klassifikation mellem appelsiner og appelsiner til saft, når du har handlet på markedet eller endda i vores butik.

Uanset hvordan man spiser dem, om det er med kniv (og nogle gange med gaffel), skåret i skiver, skrællet i hånden, skrællet for at spise dem eller presset for at udvinde al saften og nyde dem (f.eks. til morgenmad), er det vigtigt, at man lærer at skelne dem fra hinanden, især når man køber dem, da både pris og organoleptiske egenskaber varierer betydeligt.

Hvordan man skelner appelsiner til dessert

appelsin mere egnet til dessert

Hvis du kigger i bunden, kan du se en lille navle.

Det er disse kriterier, der vil hjælpe dig med at skelne mellem dem:

  1. Størrelse: De er normalt større end juice-glassene, selv om ikke alle de større er til bordet, er de normalt bestemt til bordet, da de ser bedre ud i frugtskålen.
  2. Udvendigt udseende: De har normalt en mere orangefarvet farve end dem, der er beregnet til saft, og hvis man ser på den nederste del, har de normalt en navle, hvilket er karakteristisk for navelsortens familie.
  3. Skind: Deres ydre skræl er tykkere og sidder mindre fast til segmenterne, hvilket gør det lettere at skrælle dem i hånden.
  4. Frugtens indre: De indeholder lidt flere fibre end de frugter, der er bestemt til saft, næsten ingen kerner og på det optimale tidspunkt med en behagelig sød smag, der dominerer over syren.

Differentiering af appelsinsaft

Selv om de mindre størrelser af dem, der normalt bruges til dessert, også ofte bruges til juice, er det vigtigt, at du lærer at skelne mellem dem, der er optimale til indtagelse i naturlige juicer.

  1. Størrelse: De sorter, der er beregnet til saftfremstilling, har en mindre gennemsnitsstørrelse, og derfor er de normalt forbundet med de mindste (da deres udseende ikke er så vigtigt).
  2. Udseende: den ydre farve er noget mere mat i modsætning til de tidligere. De er mere afrundede og har en flad navle uden fremspring (de hører normalt til undergruppen af hvide sorter, selv om sanguiner også er meget udbredt).
  3. Skind: Skindet er tyndere og ligger tættere på frugtkødet, hvilket gør det lidt vanskeligere at skrælle, og derfor er de tilbøjelige til at blive spist ved presning.
  4. Indvendigt i appelsinen: de indeholder færre fibre, og hvis vi sammenligner frugtstykker af samme størrelse, når vi presser dem, får vi mellem 15 og 20 % mere saft. De kan have kerner indeni, og deres smag er normalt mere syrlig og mister sin syrlighed i juni, hvor de allerede har en behagelig sødme.
appelsiner, der bedst egner sig til saft

Hvis du kigger på bunden, er den normalt flad.

Hvorfor sælges dessertsorter nogle gange som saftsorter?

Da citrusfrugter bestemt til saft som sagt har en mindre gennemsnitsstørrelse, og da Salustiana, Cadenera og Valencia-late-sorterne ikke dækker hele forbrugssæsonen (fra slutningen af oktober til slutningen af juni), er det normalt de frugter af sorter som Navelina, Navel-Late, Lane-Late, Navel eller Washington (for blot at nævne nogle få), der er mindre eller har en fejl i skallen, der er bestemt til saft, Navel-Late, Lane-Late, Navel eller Washington (for blot at nævne nogle få), der er mindre eller har en defekt i skallen, bruges til saftfremstilling, hvorved der udvindes en saft, der også er af høj kvalitet, og frugten udnyttes, som ellers ville forblive uhøstet.

Hvilke af dem skal jeg så vælge?

Alle er forskellige og har forskellige smag og smagsløg. Hvis du kan lide det syrlige præg fra appelsiner, er appelsinerne i juice lige så gode at spise som at presse dem.

Hvis du derimod kan lide en mere sødlig smag og nyder at spise en frugt til frokost eller som dessert, vil dessertappelsiner og deres sorter være mere velegnede for dig.

 

 

 

 

  • Typer af appelsinsaft og dessertappelsiner

Summary

Det rigtige valg af appelsiner til juice eller dessert

Sending
User Review
0 (0 votes)

Notice: Undefined index: mts_social_button_layout in /homepages/42/d872700037/htdocs/clickandbuilds/koAppelsiner/wp-content/themes/mts_schema/functions/theme-actions.php on line 461

Leave a Reply