BLODAPPELSIN 10KG

435,00DKK

10 kg lækker økologisk blodappelsin. Denne citrusfrugtsort, som af eksperter betegnes som en af de vildeste, er kendetegnet ved, at dens frugtkød har en intens rødlig farve, der på en vis måde minder om blodets farve.

De er meget mindre i størrelse end de mere traditionelle citrusfrugter, som alle kender og værdsætter. I mange tilfælde kan de på grund af deres størrelse ligne en mandarin mere end en appelsin, og mange steder er de kendt som røde mandariner.

Den mest populære og måske også mest udbredte blodappelsinsort er Sanguinelli, som har en oval form, der ligner et hønseæg, men er større i størrelse. Det er den, du modtager sammen med dit onlinekøb.

Ikke på lager

Beskrivelse

øko BLODAPPELSIN

Propiedades

Blodappelsiner, smag og sundhedsmæssige fordele

Sending
User Review
0 (0 votes)

Appelsiner røde indeni, men også udenpå

Det er en kendsgerning, at BLÅ appelsiner har deres cinnoberrøde pigmentering at takke antiocinerne for, og jeg er sikker på, at du er bekendt med de sundhedsmæssige fordele ved de såkaldte røde frugter som blåbær og brombær. Ligesom de bær, som de deler antiocin med, har røde appelsiner en meget kraftig antioxidantkraft, hvilket gør deres forbrug til et meget sundt valg.

Desuden har nogle videnskabelige undersøgelser knyttet deres indtagelse til en betydelig reduktion af risikoen for hjertesygdomme og en tendens til at sænke niveauet af skadeligt kolesterol.

Høstsæsonen er kort, så de er kun tilgængelige i en måned om året under optimale høstbetingelser, da vi hos økoappelsiner kun plukker frugten fra træet, når den er på det optimale tidspunkt til konsum.

På ydersiden er den røde appelsin også normalt pigmenteret, selv om den nogle gange kan mangle rødlige toner, fordi denne tone øges, når citrusfrugten tåler pludselige temperaturændringer eller i det mindste med en tilstrækkelig gradforskel. Kolde nætter og varme dage, som f.eks. i middelhavsklimaet i februar, fremhæver citrusfrugternes rødlige farve, både i det indre frugtkød og i skallen.

Blodappelsiner: En syrlig og ejendommelig smag

 

Der er ingen tvivl om, at blodappelsiner har en karakteristisk smag, de er noget mere syrlige end de nável- og hvide sorter, og derfor er de meget værdsat af folk, der kan lide autentiske og uhøjtidelige smagsoplevelser. Men bare rolig, det er ikke en citron eller en lime. De har en kraftig, men behagelig smag.

De kan spises ved bordet, men de fleste kan lide dem i juice. De er små og mellemstore stykker frugt sammenlignet med de andre mere populære sorter, men de har en høj procentdel saft indeni, så du vil sandsynligvis få mere saft pr. kg end med citrusfrugter af nável-sorten.

Blodappelsiner er også meget værdsat til fremstilling af syltetøj og kompot, og når det drejer sig om økologiske appelsiner, der ikke indeholder pesticidrester i skrællen, er de dobbelt så værdsat. Dens skræl er også lidt tykkere end gennemsnittet, så dens skal kan bruges til at smage kager, kager og kiks til og give dem et særligt præg.

Til salater, kød og fisk er den også meget god til marinering, og den giver et særligt dekorativt præg på grund af dens lyse frugtkød. Det er utvivlsomt en gave fra naturen, som du ikke bør gå glip af.

Der er henvisninger til, at araberne spiste den, men på det tidspunkt blev den ikke overraskende betragtet som bær og blev værdsat i mange frugtplantager og haver. Senere opnåede genoveserne og portugiserne i løbet af generationer et noget mere husligt blodappelsintræ med større frugtstørrelse og større sødme. I dag er den iberiske halvø, især Valencia og Sicilien, de største producenter.

Forkæl dig selv og tag denne dyrebare delikatesse til din smag!

Yderligere information

Vægt 10 kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.